Akoestische wandpanelen voor kantoren

Een goede akoestiek op kantoor bevordert de productiviteit van je werknemers. Tegenwoordig worden kantoren steeds vaker open ingericht. Een goede akoestiek zorgt dan voor meer rust qua geluid op de werk. Wat zijn nog meer belangrijke effecten van een goede akoestiek?

  1. Het verbetert focus. Door voldoende absorptie van omgevingsgeluid raken werknemers minder snel afgeleid.
  2. In vergaderruimtes zorgt het voor betere verstaanbaarheid en een helder geluid, wat zorgt voor een algeheel betere vergaderervaring. Oók met klanten!
  3. Met telefoneren zorgt het voor een betere verstaanbaarheid en minder ruis voor de andere partij, maar zorgt het ook dat jij de ander beter verstaat.
  4. Ruimtes met galmvermindering en goede geluidsabsorptie zorgen voor meer privacy.
  5. Naast betere concentratie zorgt de juiste akoestiek ook voor meer werkplezier, minder stress en minder ziekteverzuim bij personeel

Om de akoestiek bij jou op kantoor te verbeteren, zijn er een tal val oplossingen. Veruit de meest gekozen optie is het plaatsen van akoestische wandpanelen. Niet alleen zijn deze panelen vrij gemakkelijk te plaatsen, ze zijn ook nog eens heel gaaf vorm te geven. Zo weet je zeker dat jouw gekozen wandpanelen perfect bij de uitstraling van je onderneming passen.

Galm in een ruimte verminderen met een akoestisch fotopaneel

Heeft jouw kantoorruimte last van galm? Het is belangrijk om hier een oplossing voor te vinden, omdat geluidsoverlast een negatief effect heeft op de productiviteit. Een makkelijke en stijlvolle manier om galm te verminderen, is het laten plaatsen van een akoestisch fotopaneel op doek. Een fotopaneel kan zowel een deel van, als een hele wand bedekken! Ook qua ontwerp is er veel mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een mooie foto of een creatieve verwerking van de bedrijfsslogan.

Tijd besparen met geluiddempende wanddecoratie

Na afleiding duurt het gemiddeld 23 minuten en 15 seconden voordat je weer geconcentreerd aan de slag kan. (bron – https://www.akoesta.com/toepassingen/kantoor)

Ieder bedrijf wil graag dat zijn medewerkers tevreden zijn en productief kunnen werken.

Naast oplossingen als flexibele werktijden en sta-zitbureaus heeft ook de akoestiek van de werkomgeving een positief effect op deze twee onderwerpen.

Om afleiding te voorkomen, is het belangrijk om te zorgen voor een juiste mate van geluidsabsorptie op kantoor. Minder omgevingsgeluid en minder galm zorgt voor minder afleiding, maar ook voor betere verstaanbaarheid onderling.

Het plaatsen van geluiddempende wanddecoratie zorgt voor een geschikt geluidsniveau op kantoor en daarmee dus ook voor een hogere productiviteit!

Kies je voor een houten wandpaneel of akoestisch fotodoek met print

Wandpanelen zijn in verschillende opties verkrijgbaar:

  • Geluidsabsorberende fotopanelen van doek: Een van de meest gekozen akoestische oplossing is een fotopaneel op doek. Dit kan op vrijwel elk formaat toegepast worden, ook als gehele wandbedekking. Een groot pluspunt aan een akoestisch fotopaneel is dat de beelden van hoge kwaliteit veel toevoegen aan de kantoorbeleving.
  • Geluidsabsorberende wandpanelen van doek: Is een fotodoek te druk of past dit niet bij de uitstraling van het bedrijf? Wandpanelen van doek kunnen ook in basiskleuren gerealiseerd worden. Toch een speelse optie? Ook de vorm va het doek kan variëren.
  • Geluidsabsorberende wandpanelen van hout: Wandpanelen van hout bestaan uit houten strips met schuimstukken ertussen. Hout zorgt voor een fijne akoestiek, maar de look is wel erg gelimiteerd. Visueel is dit dus een hele specifieke optie.
  • Geluidsabsorberende wandpanelen van schuim: Een goedkope optie die veelal in studio’s wordt toegepast, is het plaatsen van noppenschuim. Qua look heeft dit beperkingen, tenzij je voor een specifieke industriële uitstraling gaat. De geluidsabsorptie bij schuimpanelen is erg hoog.

Wil je graag weten welke optie het meest geschikt is in jouw onderneming? Wij van KIEK reclame helpen je graag! Bel of mail ons voor een vrijblijvend advies.

Laagste prijs

Benieuwd naar de opties? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en kosten. Na ons advies ontvang je een vrijblijvende offerte, zo weet je direct welk kostenplaatje aan welke optie verbonden is!

Stel een vrijblijvende vraag

Meer weten over geluiddempende wandpanelen? Bij KIEK reclame denken we graag met je mee. Onze specialisten adviseren je over materiaalgebruik, maken een ontwerp voor jou op maat en zorgen voor een vakkundige montage. Zo heb jij er zelf geen omkijken naar en wordt alles goed geregeld! Benieuwd? Bel of mail ons voor meer informatie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan