Beurswanden of presentatiewand met bedrukking

Presenteer jouw bedrijf op de beurs met een prachtige beurswand. Beursstands zijn er in alle formaten. Wist je dat er ook mobiele beursstands zijn? Deze kunnen gemakkelijk opgezet en afgebroken worden en worden op maat gemaakt. Wij helpen je graag om jouw beurswand mooi vorm te geven en denken met je mee wat betreft materiaal, afmeting en ontwerp. Want, er zijn nogal wat opties! Hieronder laten we je alvast kennis maken met verschillende mogelijkheden.

Welke vorm? Kies je voor een rechte of gebogen pop-upwand? Of ga je voor losse panelen?

De vorm van je presentatiewand is erg afhankelijk van de grootte van je stand. Heb je veel ruimte op de beurs? Dan heb je ook veel vrijheid in de presentatie van jouw bedrijf. Denk hierbij aan wanden, schermen, banners, een balie en nog veel meer. Is de ruimte beperkt? Ook dan kun je bij KIEK reclame terecht voor een op maat gemaakte beursstand. Welke opties er zijn? Onbeperkt!

Rechte of gebogen pop-upwand

Een pop-upwand is een van de meest bekende beurswanden. De pop-upwanden zijn makkelijk in gebruik en ook geschikt wanneer de ruimte beperkt is. Kies je voor een pop-upwand, dan kun je kiezen uit verschillende formaten en vormen. De belangrijkste keuze hierin is of je kiest voor een rechte of gebogen wand.

  • De gebogen pop-upwand geeft een mooi diepte-effect en valt op, maar neemt meer ruimte in. Er ontstaan door de ronding loze ruimte achter de wand. Ruimte genoeg? Dan is een gebogen wand een perfecte optie!
  • Maak je liever optimaal gebruik van de ruimte die je hebt en wil je je standruimte bijvoorbeeld aanvullen met een tafel of balie, dan is een rechte pop-up wand de juiste keuze voor jou.

Losse panelen

Sta je vaak als standhouden op een beurs? Losse panelen zijn dan makkelijker aan te passen naar de vorm van de stand. Daarnaast kun je de panelen makkelijk wisselen voor andere panelen met een nieuw ontwerp of alternatieve boodschap.

Beurswand met rits of zipper

Een beurswand met een rits is super gebruiksvriendelijk en is gemakkelijk aan te passen door het gebruik van verschillende doeken. De stand bestaat uit een frame en een doek, welke om het frame heen schuift. Vervolgens sluit je de rits en de stand is klaar! Net als de flexibele beurswand is deze stand gemakkelijk aan te passen met verschillende ontwerpen, zonder een nieuw frame aan te schaffen. Dit is handig als je meerdere beurzen in de agenda hebt.

Flexibele beurswand

Dit is een frame waarop steeds andere doeken te plaatsen zijn. Wel zo handig als je meerdere keren per jaar een beurs hebt. Daarnaast bestaat het frame uit verschillende delen waardoor je het formaat makkelijk kan aanpassen per beurs.

Modulaire beurswanden

Dit systeem heeft aluminium frames die in alle vormen makkelijk aan elkaar te schroeven zijn. Zo kun je afwisselen in opbouw en design. Over het frame span je een doek. De tv, deur, verlichting etc. monteer je ook makkelijk aan het frame. Een modulaire beursstand is handig voor grotere stands, ook omdat deze gemakkelijk uit te breiden valt met displays en een balie.

Opblaasbare beurswand

Een opblaasbare beursstand is al rond 1500,- verkrijgbaar. Een hele creatieve manier om te presenteren. Door gebruik van gekleurde verlichting is het design makkelijk aan te passen, in stijl van jouw onderneming. Een opblaasbare beursstand is niet aanpasbaar voor andere beurzen.

Beurswand magneet

Deze beurswand bestaat uit een metalen frame met panelen. De platen zijn voorzien van magneetstrippen en kunnen zo makkelijk bevestigd worden. Ideaal in de montage en binnen een handomdraai om te wisselen. Een magnetische beurswand gaat lang mee, daarnaast is het vrij eenvoudig om het design aan te passen. Voor de afwerking van de panelen kun je kiezen uit verschillende materialen.

Zie je door al deze opties door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Geen nood – wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op, onze specialisten adviseren je graag!

Is de beurswand voor een expo binnen of buiten?

Presentatiewanden zijn normaal gesproken voor binnen gebruik. Heb je een beurs in de buitenlucht? Dan adviseren we om banners of spandoeken te gebruiken. Of een beurswand geschikt is voor op een buitenbeurs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het weer en de locatie. Vraag ons om advies en kom tot de beste oplossing voor je stand!

Is de beurswand voor een expo binnen of buiten?

Naast vormen en soorten, heb je ook verschillend materiaal om uit te kiezen. Wij leggen de verschillende opties alvast aan je uit:

Karton

Een kartonnen beursstand is een goede optie voor eenmalig gebruik. De wand gaat niet heel lang mee en daarom niet geschikt voor hergebruik. Wat betreft duurzaamheid – niet zo’n goede optie dus. Karton is relatief goedkoop en kent veel printmogelijkheden. Voor eenmalig gebruik kan dit dus een handige keuze zijn.

Peesdoek

Een peesdoek is in essentie gewoon een textieldoek, alleen is in de randen een siliconen ‘pees’ aangebracht. Hierdoor blijft het doek mooi recht en staat deze goed strak. De pees zorgt dus voor de ultieme afwerking van je beursstand.

Textieldoek

Naast textieldoek met pees kun je ook kiezen voor textieldoek zonder pees. Textieldoel zonder pees is vaak goedkoper en is makkelijk te bedrukken. Nog een gemakje: Textieldoek kan gewoon in de was!

Kunststof platen

Als je je stand een luxe finish wilt geven, kun je kiezen voor kunststof platen met een matte of juist glanzende finish. Let wel op met vervoeren van deze platen! Door het gewicht is voor deze optie wel een steviger frame nodig.

Stof

Als bedrukken niet nodig is, kun je kiezen voor andere soorten stof dan textieldoek, textieldoek is altijd van kunststof gemaakt.

Dubbelzijdig

Staat jouw stand op een hoek? Dan is een dubbelzijdige beurswand handig! Zo trek je binnen en buiten je stand de aandacht. Is je stand back to back met een ander bedrijf? Dan heeft een dubbelzijdige wand geen zin. Een dubbelzijdige wand kan ook ideaal zijn voor grote stands. Maak kleinere ruimtes in je stand en gebruik hiervoor een bedrukte middenwand. Zo maak je binnen een handomdraai een demoruimte of koffiecorner!

Verlichting: vanaf de voorkant of backlight?

Verlichting kan een mooie toevoeging zijn om jouw beurswand extra op te laten vallen. Hier zijn meerdere opties voor. Bij textiele beurswanden kun je kiezen uit verlichting vanaf de voorkant met spotjes. Maar, het is ook mogelijk om voor backlight te gaan. Bij backlight verlichting bevindt de lichtbron zich in het frame, zo wordt de doek van achter (of in het geval van dubbelzijdig van binnen) verlicht. Dit zorgt ervoor dat je beurswand ontwerp er echt uit springt. De kleuren komen meer tot hun recht en alles wordt evenveel belicht.

Bij kunststof panelen is backlight vaak geen optie. Houd daarnaast ook rekening met lichtweerkaatsing als je voor de hoogglans finish hebt gekozen. Bij verlichting vanaf de voorkant worden spotlampjes boven op het frame gemonteerd. Deze steken een stukje uit en schijnen dus vanaf de voorkant op de beurswand.

Beurswanden laten ontwerpen en bedrukken

Dan ben je bij KIEK reclame aan het juiste adres. Wij zijn dé specialist in het creëren van beurswanden. Van materiaalkeuze tot vorm – wij geven graag advies, zodat jij goed voor de dag kunt komen. Vervolgens gaan onze designers aan de slag met een schitterend ontwerp voor jou op maat gemaakt. Tevreden? Dan is jouw beursstand onderweg!

Om jouw wensen goed te kunnen vertalen naar een product gaan we graag met om de tafel om te sparren over de mogelijkheden! Samen kijken we naar de beste opties voor jouw beurswand.

Beurwand huren of kopen?

Als je een beurswand nodig hebt, is het ook een optie om deze te huren. Hierbij moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Zo is het doek of zijn de panelen voor op de wand alsnog iets dat aangeschaft moet worden, tenzij je een beurswand kiest die alleen een bepaalde kleur heeft. Het nadeel van een effen beurswand is dat deze geen herkenbaarheid geeft aan jouw merk.

Daarom kom je zelfs bij het huren van een beurswand vaak uit bij het aanschaffen van een doek met eigen ontwerp. De mogelijkheden om een beurswand te huren, zijn dus vrij beperkt.

Sta je heel zelden op een beurs? Dan kan huren het overwegen waard zijn. Heb je vaker beurzen die je bezoekt? Dan lopen de huurkosten al gauw op. Een eigen herbruikbare beurswand aanschaffen, volledig naar jouw wensen, haalt dan al snel uit.  

Breid je presentatiewand uit met roll-upbanners en een balie

Om je beursstand nog meer aan te kleden, kun je je beurswand uitbreiden. Denk hierbij aan het plaatsen van banners of een balie. Heb je producten die je wilt laten zien of papierwerk zoals folders en een catalogus? Dan is het handig om deze uit te stallen op een balie. Ook bij het leveren van balies en banners, kunnen we je helpen!

Advies en offerte nodig? Gemakkelijk bestellen bij KIEK reclame!

Wil je graag een beurswand laten ontwikkelen, maar kom je er nog niet helemaal uit wat je wilt of wat het beste bij je past? Onze specialisten geven je graag advies. Met onze ruime ervaring in het produceren van beurswanden en toebehoren helpen we je graag! Vraag een offerte aan of kom een keer langs om te sparren tijdens een kop koffie. Toch liever digitaal contact? Bereik ons via info@kiekreclame.nl of 0527-689123.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan