Opvallende Gevelreclame

Je bedrijfspand is vaak de eerste indruk die klanten krijgen van je onderneming. Ga voor een professionele aanblik met gevelreclame van KIEK reclame. Van belettering, fullcolour prints en neonreclame tot spandoeken en reclameborden; onze vakmensen laten jouw pand graag in het oog springen.

Wat is gevelreclame

Alle soorten reclame op of aan de gevel van een pand, vallen onder gevelreclame. Deze vorm van buitenreclame laat informatie over het bedrijf zien, denk bijvoorbeeld aan herkenbaarheid, zodat klanten je makkelijk kunnen vinden. Gevelreclame is op verschillende manieren toe te passen, bijvoorbeeld door stickers, vlaggen, uithangborden, belettering en meer. Benieuwd naar alle opties? Lees verder!

Soorten gevelreclame

Voor elke soort gevelreclame gelden verschillende regels. Zorg er dus voor dat je weet aan welke regels jouw reclame moet voldoen en of er een vergunning nodig is! Check hiervoor het APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van je gemeente. Hier vind je de exacte regels voor het maken van reclame op eigen grond en pand.

Raambelettering

Een veel gekozen type gevelreclame is raambelettering, hierbij worden stickers op de ramen van de gevel geplakt. Voor deze vorm van reclame gelden regels, in de zogeheten APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van je gemeente vind je de exacte regels voor het maken van reclame op eigen grond en pand. Onze vakmensen kunnen je daarbij helpen. Binnen raambelettering zijn veel opties beschikbaar, voor meer informatie kijk je hier.

Gevelborden

Een duurzame en goedkope optie ten opzichte van gevelletters is een gevelbord. Dit is een groot bord waar al jouw informatie op komt te staan. Door juiste vormgeving passend bij jouw bedrijf, zorg je dat je opvalt. Alle mogelijkheden voor gevelborden bekijken? Klik hier!

Gevelletters

Gevelletters zijn los geplaatste letters of een beeldmerk passend bij je logo of bedrijfsnaam. De letters vallen op door de 3D-look en mooie afwerkingen met kleur en glans. Voor alle opties voor gevelletters kijk je op deze pagina!

Lichtbakken

Een lichtbak is een populaire vorm van gevelreclame. Een bak in de door jou gekozen vorm wordt gestickerd en door het licht is je uiting altijd goed zichtbaar, ook ’s nachts. Voor meer informatie over lichtbakken kijk je hier!

Verlichte letters

Verlichte gevelletters zijn een combinatie van gevelletters en lichtbakken. In principe is er sprake van een aantal kleinere lichtbakken in de vorm van een letter of beeldmerk. Verlichte gevelletters vallen op, door een goede vormgeving ben je zo 24/7 zichtbaar. Voor meer inspiratie over verlichte letters kijk je hier!

Neon Letters

Naast verlichte letters, kun je ook kiezen voor neonletters, om extra op te vallen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met beperkingen in de vormgeving van de reclame. Neonreclame bestaat altijd uit buizen. Neon gaat lang mee en kan wel 25 jaar blijven branden.

Uithangborden

Een uithangbord is te vergelijken met een gevelbord, alleen hang je deze uit als een vlag in plaats van deze plat op de gevel te monteren. Uithangborden zijn goed toe te passen in straten waar potentiële klanten dicht langs de gevel lopen en de voorgevel dus niet goed zien. Meer informatie op het gebied van uithangborden vind je hier.

Vlaggen en banieren

Naast vaste gevelreclame kun je ook kiezen voor vlaggen of banieren. Voordeel van dit soort reclame is dat het altijd dynamisch is, door de beweging valt je reclame extra op. Voor alle opties voor vlaggen en banieren kijk je hier.

Spandoeken

Naast vlaggen en banieren kun je ook een spandoek plaatsen. Het fijne aan een spandoek is dat het dezelfde uitstraling creëert als een gevelbord, maar makkelijk te vervangen is. Daardoor is een spandoek ook geschikt om acties mee onder de aandacht te brengen. Spandoeken zijn relatief goedkoop en gaan lang mee. Interesse in een spandoek voor op je gevel? Check deze pagina!

Is een reclamebord op de buitengevel hetzelfde?

Een reclamebord op je gevel valt onder gevelreclame. Een reclame- of naambord is de meest voorkomende vorm van gevelreclame, je ziet het overal. Het is erg moeilijk om klanten te lokken als je pand er niet uitspringt! Daarom kun je niet zonder bord op de buitengevel.

Waar moet je op letten bij een reclamebord op de gevel

  • Kies een opvallende kleur
  • Gebruik contrast
  • Kies een grootte die past bij de gevel

Om er zeker van te zijn dat je gevelreclame zo goed mogelijk in je voordeel werkt, is het belangrijk om aandacht te steken in de vormgeving. Zowel een opvallende kleur, vorm, contrast en een grootte passend bij de gevel hebben invloed op de werking van je gevelreclame. Onze experts helpen je graag van A tot Z. Zo hebben wij een designteam klaarstaan om je te helpen met het ontwerp, maar kunnen wij ook de productie en plaatsing op ons nemen. Zo weet je zeker dat jouw ideale gevelreclame werkelijkheid wordt.

Is het verstandig om gevelreclame te huren?

Gevelreclame huren, is eigenlijk geen optie. Wil je huren? Dan kun je ervoor kiezen om buitenreclame toe te passen. Denk hierbij aan billboards, lantaarnpaalreclame en reclame bij bushokjes. Dit is allemaal reclameruimte die verhuurd wordt door verschillende partijen. Wij helpen graag met het regelen van jouw buitenreclame en het ontwerp hiervan!

Wat is de prijs van gevelreclame?

Prijzen van gevelreclame zijn erg uiteenlopend. Ga je voor een gevelbord of kies je voor verlichte letters? Per soort gevelreclame zijn er verschillende prijsopties. De prijzen per product verschillen, omdat er voor het maken van een gevelbord een andere techniek gebruikt wordt in vergelijking met bijvoorbeeld verlichte letters. Daarnaast heeft het formaat van de reclame invloed op de prijs. Ook de vormgeving telt mee.

Wij bieden gevelreclame passend in ieder budget. Bij goedkopere reclameopties kun je denken aan vlaggen, banieren spandoeken en gevelborden, duurdere opties zijn bijvoorbeeld verlichte letters. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Wat is het verschil tussen goedkope gevelreclame en kwaliteit gevelreclame?

Je wilt natuurlijk kwaliteit ontvangen als je investeert in gevelreclame, helaas is dit niet overal het geval. Ga je voor de goedkoopste optie, dan loop je kans dat jouw product toch iets anders uitpakt dan gehoopt. Zo kan de afwerking minder netjes zijn, krijg je sneller slijtage of komt de kleur niet goed overeen.

De prijs-kwaliteit verhouding van gevelreclame loopt erg uiteen. Dit ligt ook aan de leverancier. Als je voor de lange termijn wil investeren in gevelreclame is het belangrijk om te kiezen voor een leverancier die werkt met kwalitatieve materialen. Per soort gevelreclame gebruiken wij bij KIEK verschillende materialen van de beste kwaliteit.

Ook de plek waarop de reclame zich bevindt heeft invloed op de keuze van het materiaal. Krijgt je gevelreclame veel barre weeromstandigheden te verduren, dan is het belangrijk om te kiezen voor sterk materiaal dat goed tegen vocht kan en niet zomaar breekt.

Uitstraling als gevolg van gevelreclame

Gevelreclame heeft veel invloed op de uitstraling van je pand, het is belangrijk om een soort gevelreclame te kiezen die past bij het imago van je bedrijf. Als advocatenkantoor is de keuze voor Neon misschien wat misplaatst, maar als tattooshop juist uitermate geschikt. Denk goed na over wat de boodschap is die je over wilt brengen.

Welke vorm kies je bij gevelreclame?

Net als de look en het type gevelreclame is ook de grootte en vorm belangrijk. Heb je een klein bescheiden pand, dan is het niet verstandig om met grote blokletters te werken. In zo’n geval is een uithangbord in combinatie met raambelettering misschien meer geschikt. Daarnaast heb je te maken met de gemeentelijke regels. Wij helpen graag bij het maken van de keuze voor gevelreclame passend bij zowel jouw bedrijf als het pand.

Hoe moet ik een vergunning voor gevelreclame aanvragen?

Oké, de keuze voor gevelreclame is gemaakt. Maar mag je dit zomaar plaatsen? Vaak is het antwoord op deze vraag nee. Voordat je gevelreclame mag plaatsen, moet je een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Bij de gemeente kun je informeren naar de eisen die gelden voor de vergunning.

De vergunning vraag je aan bij de gemeente of via het online omgevingsloket. Hoeveel je voor een omgevingsvergunning betaalt en de regelgeving qua afmetingen en vormgeving verschilt per gemeente.

Bij de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor gevelreclame zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, vermeld in de aanvraag:

  • Waarom je reclame wilt plaatsen
  • Om welk soort reclameobject het gaat
  • Hoe groot het reclameobject is
  • Waar je de reclame wilt plaatsen

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat een vergunningsaanvraag even kan duren. Gemiddeld duurt het 8 weken voor de gemeente om te beslissen over jouw aanvraag. Na de goed- of afkeuring van de aanvraag is er een periode van 6 weken waarbij bezwaar gemaakt kan worden, zowel door jou bij afkeuring als door gedupeerden in het geval van goedkeuring.

Als alles oké is en je de omgevingsvergunning hebt ontvangen, kan de gevelreclame geplaatst worden!

Extra belasting betalen voor reclame

Soms is er ook sprake van extra belasting als je gevelreclame hebt. Dit verschilt per gemeente. Er kan sprake zijn van:

  • Reclame belasting: Dit betaal je als de reclame vanaf de openbare weg zichtbaar is, zoals billboards.
  • Precariobelasting: Dit betaal je voor reclame die zich op of boven gemeentelijke grond bevindt. In sommige gemeenten is dit al opgenomen in de vergunningsaanvraag.

Neem contact op met de gemeente voor meer informatie over belastingen en vergunningen.

Is jouw pand toe aan een nieuwe uitstraling?

Bij KIEK staat ons team van professionals altijd klaar om jou van de beste reclame te voorzien. Voor het volledig realiseren van je gevelreclame ben je bij ons aan het goede adres. Van design tot plaatsing, KIEK staat graag voor je klaar! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan