Ik wil mijn vrachtwagen bestickeren!

Wil je dat jouw vrachtwagen een echte eyecatcher wordt op de weg? Bij KIEK reclame zorgen we ervoor dat je voertuig opvalt op een leuke, grappige, verrassende of zakelijke manier. Van ontwerp tot beplakking: wij regelen het voor je.

Meer informatie over het bestickeren van je vrachtwagen of benieuwd naar de opties? Wij vertellen je alles!

Waarom is reclame op je vrachtwagen een goed idee?

Je vrachtwagen toert door het hele land en is altijd goed zichtbaar. Een uitstekende kans om hier een rijdend visitekaartje voor je bedrijf van te maken. Zie je trailer als een groot billboard en zorg ervoor dat je opvalt op de weg!

Wat voor soorten reclamestickers en folies zijn er?

Voor het beplakken of wrappen van je vrachtwagen of trailer bestaan er veel verschillende soorten folies. Het is belangrijk om rekening te houden met de ondergrond en het doel. Voor het beplakken van je vrachtwagen is het belangrijk om een folie te gebruiken die bestand is tegen ruige weersomstandigheden, vuil en steenslag, zodat de folie lang meegaat. Voor de trekker van de vrachtwagen is het belangrijk om 3D vervormbare folie te gebruiken. Zo sluit deze mooi aan op ronde oppervlaktes.

Moet je hier zelf een keuze in maken? Nee hoor, bij KIEK adviseren we je graag over de verschillende soorten folies welke geschikt zijn voor jouw vrachtwagen. We kijken samen met je naar de opties in kleuren en laten zien welke afwerkingen er mogelijk zijn. Of je nu gaat voor hoogglans, mat, satijnlook of iets anders. We hebben genoeg voorbeelden in huis!

Bij KIEK gebruiken folies van de merken Avery en M3. Kwalitatief goede merken die gemiddeld 10 jaar meegaan, daarnaast verkleuren de materialen niet in de zon.

Op zoek naar iets unieks? Bij KIEK is het naast kleurenfolies ook mogelijk om afbeeldingen te laten drukken op folie. Zo krijgt je vrachtwagen een uniek en eigen design. Onze designers maken graag een knallend ontwerp voor je! Helemaal passend bij je bedrijf.

Hoe kies je het juiste ontwerp?

Een goed ontwerp voldoet aan een aantal eisen. Waar moet je rekening mee houden voor het ontwerp van je vrachtwagen of trailer?

Kleur

Je wilt natuurlijk lekker opvallen met je voertuig, daarom is juist kleurgebruik van belang. Zorg ervoor dat de kleuren die je gebruikt niet vloeken, maar dat de kleuren wel goed afsteken, zodat er geen informatie wegvalt.

Leesbaarheid

Kies een lettertype dat goed leesbaar is en een lettergrootte die van veraf ook te lezen valt.

In één oogopslag

Zorg ervoor dat je boodschap duidelijk is en er niet te veel poespas in je ontwerp zit. Potentiële klanten zien je ontwerp maar een paar seconden. Val op, maar wees begrijpelijk.

Knallend beeld

Val op met een unieke afbeelding. KIEK reclame verzorgt ook fotografie, zo ben je verzekerd van uniek beeld.

Bedrijf

Zorg ervoor dat je ontwerp aansluit bij je bedrijf en huisstijl. Door op alle uitingen een uniforme stijl te hanteren, zet je je merk extra krachtig neer!

Benieuwd naar een gaaf ontwerp voor jouw vrachtwagen? Onze creatieve professionals staan te popelen om je te voorzien van een mooi design. Ook voor advies ben je bij ons aan het juiste adres.

Wat zijn de stappen bij het beplakken van een vrachtwagen?

  1. Kies een ontwerp. Ga zelf aan de slag of laat KIEK reclame met een mooi voorstel komen. Onze experts denken graag mee en geven advies over de beste keuze.
  2. Na een akkoord op het ontwerp gaat KIEK reclame aan de slag met het printen van het design. De folies worden klaargemaakt voor beplakking.
  3. Vervolgens worden kleinere stickers ‘geplot’. Dit houdt in dat de bestickering wordt geprint en uitgesneden, bijvoorbeeld logo’s en tekst. Na het plotten is het tijd om de stickers te pellen en aan te brengen op transferfolie.
  4. Daarna wordt er een laag folie aangebracht op de sticker. Zo blijven alle delen van de sticker op de goede plek wanneer de backing eraf gehaald wordt en de sticker wordt geappliqueerd.
  5. Onze professionals hebben veel ervaring met het plaatsen van autoreclame, de aanbreng hiervan gaat erg precies en daar nemen we bij KIEK reclame de tijd voor. We beginnen voordat we gaan plakken met een goede reiniging van het voertuig. De folies (ontwerp of basiskleur) worden vervolgens in verticale lijnen aangebracht. Daarna wordt de plaats van de losse stickers bepaald. Hierbij wordt de transferfolie op het voertuig geplakt.
  6. Het voertuig is bijna klaar! We verwijderen de backing en plakken de laatste stickers. De stickers worden stevig vastgedrukt met een speciale techniek, voordat dat transferfolie wordt verwijderd.
  7. Klaar! Je vrachtwagen is ready to go!

Hoeveel reclame-uitingen zijn het beste?

Het is belangrijk om een goede balans te hebben in de hoeveelheid reclame die je op je vrachtwagen plakt. Vergeet in je ontwerp niet om belangrijke contactgegevens, zoals website, adres of telefoonnummer, kenbaar te maken. Ga bijvoorbeeld voor een mooie visuele uiting op de zijkanten (inclusief bedrijfslogo) en vermeld je contactgegevens op de achterkant.

Zorg er ook voor dat je organisatie goed herkenbaar is, kies niet voor een ontwerp wat niet past bij je huisstijl. Wees herkenbaar voor je doelgroep en zorg dat zowel de uitstraling van je voertuigen als de je uitstraling online goed op elkaar aansluiten.

Hoeveel kost het om reclame op je vrachtwagen te zetten?

De kosten van vrachtwagenreclame lopen erg uiteen. Ontwerp en soort folie spelen daarin een rol. Ga je voor alleen een logo en contactgegevens op je vrachtwagen, dan vallen de kosten mee. Wil je echter een volledige trekkerwrap en wil je trailer ook van een volledig ontwerp voorzien, dan kost dat meer. Daarnaast wordt de prijs ook bepaald door het aantal voertuigen dat je laat beplakken.

Ook de kleur en soort folie die gebruikt wordt, heeft effect op de prijs. Effen high gloss folie is goedkoper dan bijvoorbeeld geprinte afbeeldingen. Benieuwd naar de kosten voor je ideeën? Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Waarom kiezen voor KIEK reclame?

Waarom je vrachtwagen bij ons in goede handen is? Wij kunnen alles in-house regelen; van ontwerp tot beplakking. Onze ruime werkplaats is groot genoeg om vrachtwagens in te rijden. We reguleren hier de temperatuur voor een optimaal plak resultaat.

Naast onze werkplaats, zijn er nog meer voordelen om met KIEK in zee te gaan! Onze eigen ontwerpers zijn expert op het gebied van vrachtwagenreclame, zowel voor advies als voor een volledig design staan zij voor je klaar. Het ontwerp wordt vervolgens bij ons in de geprint, gesneden of geplot. Wij produceren alle stickers zelf.

Ook hebben we onze eigen plakkers in dienst, zo kunnen we kwalitatief werk garanderen! Zowel onze plakkers en designers als de rest van het team denkt graag met je me over het ontwerp, het doel en de inzet van jouw vrachtwagenreclame. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden en verder advies!

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden om je voertuig te laten opvallen op de weg? Onze mensen denken graag met je mee! Van ontwerp tot plaatsing, alles wordt voor je geregeld. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden of maak een afspraak om ons werk te komen bekijken!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan