Lichtreclame – ook opvallen
in het donker!

Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds opvallen? Denk aan lichtreclame! Bij KIEK bieden we lichtreclame aan in diverse soorten en maten. Hieronder vertellen we welke verschillende opties er zijn.

Waarom kiezen voor lichtbak reclame?

Lichtbak reclame op je gevel is dé manier om op te vallen. Jouw pand springt meer in het oog dan winkels met een gevelbord, door het 3D-effect en door de verlichting van de lichtbak. Daarnaast valt de reclame zowel overdag als ’s avonds goed op. Voor klanten ben je dus elk moment van de dag goed zichtbaar!

WAT IS EEN LICHTBAK?

Een lichtbak is een soort gevelreclame die in vele vormen en maten beschikbaar is. Het belangrijkste kenmerk aan een lichtbak is de verlichting, waardoor jouw bedrijf ook ’s nachts herkenbaar is. Zo blijf je altijd zichtbaar. De lichtbak bestaat uit een doos met verlichting. De buitenkant is licht doorlatend. Het ontwerp van de bak is volledig af te stemmen op jouw merk, ook is er de optie voor een diapositieve lichtbak of een lichtbak met doek.

KIEZEN VOOR EEN LED LICHTBAK?

Over het algemeen zijn lichtbakken uitgerust met ledverlichting, deze verlichting gaat lang mee en gebruikt weinig stroom, op die manier een lichtbak een duurzame oplossing. Er bestaan ook lichtbakken met tl-verlichting, deze gaan minder lang mee en kosten meer stroom. Daarnaast is tl-verlichting duurder. De verlichting van de lichtbak is altijd wit, om kleur te tonen wordt de bak bekleed met gekleurde folies of licht doorlatende materialen.

VRAAG OFFERTE AAN

Kies je voor een standaardformaat of op maat laten maken?

Bij KIEK reclame bieden wij zowel lichtbakken met standaardformaat als op maat gemaakte lichtbakken. Een standaard lichtbak is goedkoper, maar past wellicht minder goed bij de uitstraling van jouw merk. Een op maat gemaakte lichtbak past 100% bij jouw uitstraling en zorgt voor een professionele look. Daarnaast is een op maat gemaakte lichtbak natuurlijk super uniek.

Lichtbak rechthoekig

De rechthoekige lichtbak is misschien wel de meest bekende soort lichtbak. Het formaat is vrij te kiezen en door de makkelijke constructie is een rechthoekige lichtbak gunstig qua prijs. De vorm past vrijwel bij elk pand en kan vaak goed samen met het logo van een bedrijf. Dit is een belangrijk punt om rekening mee te houden. In het geval van een rondlopend logo is het niet mooi om deze op een rechthoekige lichtbak te plaatsen.

Lichtbak rond of ovaal

Een ronde of ovale lichtbak is ook erg populair, vooral bij bedrijven met een rondlopend logo of die een speelsere uitstraling kiezen. Door de ronde vorm is de constructie van deze lichtbak iets lastiger dan bij een rechthoekige lichtbak, het materiaal moet voorzichtig worden voorgevormd om scheuren te voorkomen.

Vormlichtbakken

Het is ook mogelijk om zelf de vorm van jouw lichtbak te kiezen, deze wordt dan op maat gemaakt. Bij KIEK helpen we je graag met het ontwerp van een lichtbak, zodat deze zo goed mogelijk bij jou bedrijf en pand past. Een vormlichtbak is uniek en valt meteen op door de strakke uitwerking en jouw mooi gevormde logo. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld je beeldmerk of bedrijfsnaam er extra uit te laten springen door deze te laten uitsteken.

Lichtbak diapositief

Naast een lichtbak waar jouw logo op staat, denken wij bij KIEK ook mee hoe jouw bedrijf het beste zichtbaar is. Stel, jouw logo is donkerblauw met witte accenten zonder achtergrond, dan zul je met een lichtbak te maken krijgen met veel witruimte om je logo heen. In het donker zie je dan een witte vorm waarbij het logo er in het donker overheen valt. Vooral logo’s met dunne lijnen komen dan niet goed tot hun recht.

In zo’n geval kun je kiezen voor een diapositieve lichtbak, de achtergrond krijgt de kleur van je huisstijl en het logo wordt in lichte tinten uitgewerkt, waardoor je in het donker beter zichtbaar bent en je logo meer tot zijn recht komt.

Lichtbak van doek

Doeklichtbakken zijn ook een optie, in dit geval wordt het gewenste ontwerp geprint op een weersbestendig doek die over een lichtbak heen wordt geplaatst. Doek lichtbakken zijn zeer geschikt wanneer je de print regelmatig wilt vervangen. Het frame blijft hetzelfde en het doek kan eenvoudig gewisseld worden. Daarnaast zijn doekbakken vaak goedkoper dan standaard lichtbakken, omdat het printproces gemakkelijker gaat. Door de full colour print optie zijn er een tal van mogelijkheden.

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Heb je interesse in een lichtbak voor je bedrijf? Bij KIEK helpen we je graag bij de keuze voor een perfecte lichtbak! Vraag vrijblijvend een offerte aan en wie weet heb jij binnenkort een prachtige lichtbak op je gevel, door ons gemaakt én geplaatst!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan